Raksts

Informācija par iespējamo slēpto reklāmu pirms 9. Saeimas vēlēšanām (2)


Datums:
02. oktobris, 2006


Autori

Providus


Foto: politika.lv

Providus publiskojis informācija par iespējamo slēpto reklāmu pirms 9. Saeimas vēlēšanām.

Saskaņā ar PROVIDUS projekta “2006.gada Saeimas vēlēšanas medijos: partiju reprezentācija un iespējamā slēptā reklāma” datiem, par partiju “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) no 2006. gada 7. augusta līdz 10. septembrim izvietotas 90 iespējamās slēptās reklāmas, par politisko patriotisko apvienību “Dzimtene” 73 iespējamās slēptās reklāmas un par partiju Saskaņas centrs 64 iespējamās slēptās reklāmas. Šīs partijas visvairāk reklamētas krieviski rakstošajos un raidošajos medijos – Radio PIK un laikrakstā “Čas”.

Ceturtajā vietā vislielākā iespējamās slēptās reklāmas skaita ziņā ir Latvijas Pirmās partijas un Latvijas Ceļa apvienība, par kuru izvietotas 46 iespējamās slēptās reklāmas. Savukārt par Zaļo un Zemnieku savienību – 28 iespējamās slēptās reklāmas.

Kopsummā raidorganizācijās izvietotas 88 iespējamās slēptās reklāmas, latviešu laikrakstos – 29 iespējamās slēptās reklāmas un krievu presē – 242 iespējamās slēptās reklāmas materiālu. Raidorganizācijas visvairāk reklamētā ir “Dzimtene” (53 gadījumi), otrajā vietā ZZS ar 11 gadījumiem, trešajā Saskaņas Centrs ar 11 gadījumiem. Latviešu presē visvairāk iespējami slēpti reklamēta ZZS ar 12 gadījumiem, LPP/LC ar 7 gadījumiem un Tautas partija ar 6 gadījumiem.

Projekta gala ziņojums tiks publiskots 2006. gada novembrī, tajā tiks iekļauts sīks pārskats par konkrētajiem gadījumiem, informācija par to, cik slēptās reklāmas materiālu bijis katrai no partijām un kuros medijos tās izvietotas. Tāpat projekta noslēguma ziņojumā tiks ietverta informācija par to, cik bieži un kā partijas atsoguļotas konkrētos medijos.

http://www.providus.lv/upload_file/Projekti/sleptrekl/iesp_slept_rekl_10sep.pdf” target=”_new”>Iespējamā slēptā reklāma kā partiju priekšvēlēšanu kampaņas daļa. 07.08. – 10.09.2006 (90.958 KB)


2006.gada Saeimas vēlēšanas medijos: partiju reprezentācija un iespējamā slēptā reklāma. Metodoloģijas apraksts


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!