Pētījums

Immigration policy as a challenging issue in the EU policy-making process: a study of immigrant integration policy


Gads:
2005
Organizācija:
LINKOPINGS UNIVERSITET, Department of Management and Economics, MSc in International and European Relations


Autori

Providus


Raugoties no valsts suverenitātes aspekta, imigrācija ir ārkārtīgi jūtīgs temats, līdz ar to ES līmeņa politikas formulēšana sastapsies ar problēmu: kā balansēt starp starpvaldību sadarbību un integrāciju, ko diktē pārnacionālās (supranational) sadarbības loģika. Pētījumā tiek analizēti šīs politikas un lēmumu pieņemšanas procesi ES līmenī, kā arī divu problēmu nozīme: pirmkārt, iemesli sadarbībai ES līmenī un starptautisko organizāciju nozīmi, veidojot šo ES līmeņa politiku, un otrkārt, šīs politikas izmērus un iespējas.

Pētījums norāda uz nozīmīgiem aspektiem imigrācijas jautājumā un ES līmeņa imigrantu integrēšanas politikā, uzsverot iemeslus, kāpēc ES politika vēl nav pro-aktīva un pārnacionāla. Tiek pētīti iespējamie ES līmeņa politika līdzekļi un to avoti imigrantu integrācijas stratēģijas izveidei.

Kaut gan ES nav kompetences imigrantu integrēšanā, šajā pētījumā tiek secināts, ka, lai panāktu savu mērķi, ES ir vairākas iespējas kā ietekmēt dalībvalstu rīcību šajā jomā.

Immigration policy as a challenging issue in the EU policy-making process: a study of immigrant integration policy

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!