Pētījums

Imigranti Latvijā: iekļaušanās iespējas un nosacījumi


Gads:
2009
Organizācija:
Baltic Institute of Social Sciences


Autori

Iveta Ķešāne


Projekta „Trešo valstu pilsoņu integrācijas sistēmas veidošana” izstrāde iekļaujas Eiropas Savienības īstenotās darbaspēka imigrācijas un kohēzijas politikas ietvaros. Projekta mērķis ir izanalizēt tiesisko, ekonomisko, sociālo apstākļu kopumu, kāds raksturo imigrantu situāciju Latvijā un uz tā bāzes izstrādāt priekšlikumus trešo valstu valstspiederīgos iekļaujošas ekonomiskās, sociālās, politiskās un kultūras sistēmas veidošanai. Veiktā pētījuma rezultātu izklāsts veido trīs sadaļas.

Pirmajā sniegts pārskats par pētījuma teorētisko ietvaru, dots imigrācijas un imigrantu integrācijas pašreizējā tiesiskā regulējuma novērtējums ES un Latvijā, kā arī iekļauta statistikas datu par trešo valstu valstspiederīgajiem Latvijā analīze un apkopojums. Otrajā sadaļā sniegta imigrantu (trešo valstu valstspiederīgo) vajadzību, kā arī to uzņemšanas prakšu izpēte Latvijā, aptverot darba devēju, starpnieku pakalpojumu, sociālo un citu pakalpojumu nodrošinājuma izpēti. Trešajā sadaļā veikta trešo valstu valstspiederīgo integrācijas politikas perspektīvu analīze pašvaldību un valsts līmenī.

Imigranti Latvijā: iekļaušanās iespējas un nosacījumi

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!