Pētījums

Iestāšanās Eiropas Savienībā: Latvijas lauksaimniecības izaicinājums un iespējas. EK 2002 gada pozīcijas ietekmes analītisks vērtējums


Gads:
2002
Organizācija:
Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts


Autori

Providus


Pētījumā ir formulēti trīs atšķirīgi iestāšanās scenāriji (pieņemot, ka Latvija 2004. gadā kļūst par ES dalībvalsti) –

EU 100 – pilnībā īstenosies Latvijas nacionālā pozīcija, kas bija definēta sarunām ar ES un atspoguļota dokumentā LR iestāšanās ES sarunu oficiālā nostāja 7. sadaļā Lauksaimniecība
EU 0 – pilnībā īstenosies 2002. gada aprīlī publiskotais EK kopīgās pozīcijas projekts (DCP)
EU SS – pilnībā īstenosies EU 0 scenārijs un atbalsta apjoms tiks izmaksāts, balstoties uz EK piedāvāto vienkāršoto maksājumu shēmu.

Katra scenārija ietvaros tiek analizēta Latvijas iestāšanās ES ietekme kā uz Latvijas lauksaimniecības attīstību kopumā, tā arī uz dažādu nozaru attīstības iespējām.

Pētījumā ietverts arī plašs tabulu un attēlu materiāls, kas ļauj ātri gūt priekšstatu par konkrētu saimniecības nozaru iespējamo attīstību, lauksaimniecības ienākumu prognozēm, prognozēto tiešo atbalsta maksājumu līmeni lauksaimniecībai, kā arī par citiem ar lauksaimniecības attīstību saistītiem jautājumiem ES iestāšanās kontekstā.

Iestāšanās Eiropas Savienībā: Latvijas lauksaimniecības izaicinājums un iespējas. EK 2002 gada pozīcijas ietekmes analītisks vērtējums
Latviski: http://www.lvaei.lv/dokument.php3?docid=1405
Angliski: http://www.lvaei.lv/dokument.php3?docid=1406


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!