Raksts

Iespēju vairs nav daudz


Datums:
18. februāris, 2009


Autori

Kārlis Streips


Labrīt, lasītāji!Latvijas politiskā "elite" nu mūs ir novedusi tik tālu, ka būtībā vairs ir atlikušas tikai divas iespējas. Viena ir valdošās bandas partijām sadūšoties pietiekami tālu, lai gāztu Godmaņa valdību un nonāktu pie visnotaļ bezcerīgas pārliecības, ka varbūt atradīsies kāds, kas var sastiķēt kopā kaut ko, kas ir vismaz mazliet mazāk pretīgs par pašreizējo varzu. Otra ir Valsts prezidentam sadūšoties pietiekami tālu, lai Saeimu padzītu ar vislielāko iespējamo mietu. Vai tiešām viņš un viņa padomnieki nesaprot, ka valdošā banda jau sen ir pilnībā aizmirsusi par visu, ko viņš no tās pieprasīja? Ka nekas no tā nenotiks līdz 31. martam? Ka gadījumā, ja viņš izsludinās Saeimas atlaišanu, referendumā viņa viedoklis tiks atbalstīts ar masīvu balsu pārsvaru?

Jā, tas nozīmēs haosa turpināšanos vēl vairāku mēnešu garumā, bet nedomāju, ka tas būs sliktāk, kā ļaut šai trupai valsti drupināt tālāk. Raugi, no budžeta būs jānogriež pusmiljards. Pareksa bankas glābšanai būs vajadzīgs vesels miljards. Tautsaimniecība šogad saruks par 10 un vairāk procentiem. Un tikmēr mūsu “gudrās galvas” agonizē par uzticības izteikšanu un neizteikšanu, par Zalāna sagatavoto plānu “Tautas” partijas hegemonijas nodrošināšanai (lūdzu, nebūsim neviens tik naivs, lai domātu, ka spīdīgo actiņu īpašnieks patiešām vēlas uzlabot valsts funkcionēšanu), u.tml. Padzīta Saeima nebūs nekas traģisks, jo valsts aparāts jau tāpēc neapstāsies. Sapratīsim vēl kaut ko — Starptautiskā valūtas fonda aizdevuma administrēšana paldies Dievam nav tikai politikāņu uzdevums. Bail domāt, kas notiktu, ja par to vienpersoniski būtu atbildīgs Slakteris un viņa politiskie diedziņu raustītāji vai Godmanis, kura diedziņus rausta Šlesers. Mums taču ir vesela Finanšu ministrija, kurā, jācer, strādā visprofesionālākie finansisti, kādi vien valstī ir atrodami, un ne tikai politikāņu radi, draugi un paziņas. Galvenais tomēr ir vienreiz pielikt punktu šai absurdajai agonijai, kādā atrodas visa valsts politiskā iekārta, jo patlaban sāk likties, ka nebūtu pat par daudz prasīts, viņus visus kā vienu izraidīt no valsts kā valstij bīstamus elementus. Un viss.

Jauku visiem dienu!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!