Raksts

IESPĒJA: Sākas diskusija ‘Cieni citus kā sevi!’


Datums:
07. oktobris, 2013


Autori

Providus


Foto: Bagriton

Kā veiksmīgāk veicināt savstarpējo sadarbību un cieņu? Kādas izmaiņas nepieciešamas izglītībā, likumdošanā, preču un pakalpojumu sfērā, lai nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas dažādām sabiedrības grupām?

Aizvien vairāk pētījumu parāda, ka Latvijā valda neiecietība un nesaticība. 2012. gadā Eirobarometra aptauja parādīja, ka pašu Latvijas iedzīvotāju vērtējumā visizplatītākā ir diskriminācija uz etniskās izcesmes (56%), invaliditātes un seksuālās orientācijas (46%) pamata. Ievērojams iedzīvotāju skaits uzskata, ka tāpat Latvijā pastāv diskriminācija uz dzimuma identitātes pamata (45%), vecuma virs 55 (45%) un dzimuma (31%) pamata. SKDS aptaujas liecina, 70,8% neatbalstītu viesstrādnieku/iebraucēju integrēšanu Latvijas sabiedrībā.

Tādēļ Musuvalsts.lv sākusies jauna diskusija ‘Cieni citus kā sevi!’, kurā iespējams balsot, komentēt piedāvātos un ierosināt jaunus priekšlikumus par iecietīgāku sabiedrību. Eiropas Padomes LGBT projektā ir izveidota Nacionālā konsultatīvā padome, kas gatavo priekšlikumus Iecietības un cieņpilnas sabiedrības veicināšanas rīcības plānam 2015 – 2017. Diskusijā izteiktās idejas kalpos kā nozīmīgs avots priekšlikumu izstrādē. Diskusija atvērta līdz 18.oktobrim.

Diskusijas mērķis ir saprast, kā uzlabot sadarbību starp iedzīvotājiem, nevalstiskajām organizācijām, plašsaziņas līdzekļiem un valsts un pašvaldības institūcijām. Kā vairot Latvijas cilvēku un grupu savstarpēju uzticēšanos, iecietību un cieņu, veicināt pilsoniskās aktivitātes, pilnveidot tiesisko vidi un iestāties par pakalpojumu pieejamību visām sabiedrības grupām.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!