Raksts

IESPĒJA: Latvijas intereses Eiropas Savienībā – vai zinām, ko aizstāvēt?


Datums:
29. janvāris, 2014


Autori

Providus


Foto: GlasgowAmateur

Pagājuši 10 gadi, kopš Latvija kļuvusi par Eiropas Savienības dalībvalsti, tomēr vēl joprojām sabiedrība pārmet ierēdņiem un politiķiem vāju nacionālo interešu aizstāvību Briseles gaiteņos.

Nereti šie pārmetumi sakņojas uzskatā, ka Latvijas intereses ir pašsaprotamas un vienīgais priekšnoteikums, lai tās īstenotu, ir profesionalitāte un neatlaidība. Bet cik kvalitatīvā informācijā un analīzē būvētas Latvijas nacionālās pozīcijas ES jautājumos? Cik plašas ir līdzdalības, konsultēšanas iespējas ar akadēmisko vidi, sabiedriskajām organizācijām, industriju, lai palīdzētu gan identificēt Latvijas intereses, gan atrast tām spēcīgus, pārliecinošus argumentus?

Lai meklētu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par Latvijas interešu aizstāvību Eiropas Savienībā, Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS šī gada 7.februārī rīko konferenci „Latvijas intereses Eiropas Savienībā: vai zinām, ko aizstāvēt?”. Konference notiks Rīgā, viesnīcā „Avalon”, 13. Janvāra ielā 19

Konferencē īpaši aicināti piedalīties institūciju pārstāvji, kuri ikdienā strādā ar Eiropas Savienības jautājumiem, sabiedrisko organizāciju darbinieki un publiskās pārvaldes interesenti.

(Konferences programmapdf)

Vairāk informācijas: Iveta Kažoka, PROVIDUS pētniece – 67039361


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!