Raksts

IESPĒJA: LAMPA iesildās Rīgas Purvciemā


Datums:
11. maijs, 2017


Autori

Providus


Līdz Sarunu festivālam LAMPA atlicis mazāk par diviem mēnešiem, tāpēc aicinām jau laicīgi iekustināt prātu, piedaloties trīs aizraujošās diskusijās un Rīgas mēra kandidātu debatēs, kas notiks sestdien, 20. maijā vienā no Rīgas mikrorajona Purvciems daudzdzīvokļu māju pagalmiem. Nozīmīga iesildošā pasākuma daļa būs īpaši veidotā programma bērniem, tāpat pasākuma noslēgumā sakarsušos prātus veldzēs dzīvās mūzikas ritmi. Klāt otrais, vērienīgākais Sarunu festivāla LAMPA iesildīšanās pasākums!

Purvciema daudzdzīvokļu mājas pagalmā, Dzelzavas ielā 25, diena iesāksies netradicionāli. Pulksten 12.15 notiks spraigas Rīgas mēra kandidātu debates, kuras vadīs politologs Ivars Ījabs, diskusijā iesaistot Rīgas mēra amata kandidātus: Andris Ameriks (“Saskaņa” / “Gods kalpot Rīgai!”), Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku Savienība), Baiba Broka (Nacionālā Apvienība), Vilnis Ķirsis (“Vienotība”), Mārtiņš Bondars (Latvijas Reģionu apvienība / “Latvijas attīstībai”), Diāna Novicka (“No sirds Latvijai”), Atis Zakatistovs (KPV LV) un Juris Jurašs (Jaunā konservatīvā partija).

Dienas turpinājumā sekos diskusiju sērija, ko plkst. 14.00 atklās Swedbank Latvija rīkotā diskusija “Vai robots tavam bērnam atņems darbu?”.
Diskusijas pirmajā daļā eksperti – darba devēji – stāstīs par pieredzi darbā ar jaunajām tehnoloģijām, robotu kā palīgu un potenciālo cilvēkresursu aizstājēju, kā arī definēs rītdienas darbaspēka prasmes. Diskusiju vadīs Maksims Jegorovs, Accenture Latvijas filiāles vadītājs. Diskusijas otrā daļa tiks veltīta nākotnes iespējām jebšu tam, kā izcila izglītība spēj nodrošināt nepieciešamās zināšanas nākotnes darba tirgus prasībām. Par diskusijas otrās daļas dinamiku rūpēsies Pauls Irbins, Cēsu Bērnu un jauniešu zinātnes centra Zinoo vadītājs.

Pēcpusdienā, plkst. 15.45, Русское вещание LTV7 rīkotajā pasākumā blogeri un žurnālisti runās par interneta ietekmi un konkurenci ar medijiem, precīzāk, televīziju. Diskusija “Vai internets varētu aizstāt televīziju: blogeri vs žurnālisti” notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Plkst. 17.15 diskusiju ciklu noslēgs sociālantropologs Viesturs Celmiņš, kurš veicinās sarunu “Mājokļa jautājums Rīgā”, kur kopā ar nozares pārstāvjiem diskutēs par mājokļa politikas uzlabojumiem un perspektīvām daudzdzīvokļu namu rajonos.

Visas dienas garumā mazos prātniekus izklaidēs “Brain games” galda spēles, ziepju burbuļu šovs un biedrības “homo ecos” radošā darbnīca. Klīst runas, ka ar Zviedrijas vēstniecības atbalstu pie bērniem ieradīsies pats Karlsons. Pasākuma izskaņā sakarsušos prātus veldzēs mūzikas grupas “The Big Bluff” muzikālā performance.

Atsevišķi pasākuma teritorijā norisināsies arī Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS un dramaturga Matīsa Gricmaņa radītā spēle ar dalībnieku iesaisti “Pielaiko ideju!”. Šī būs aizraujoša iespēja iepazīties ar dažādām politiskajām idejām, kā arī noskaidrot, kurām idejām vairāk piederīgs jūtas spēles dalībnieks.

LAMPA ir vieta vērtīgām sarunām, kas piedāvā vairāk nekā 200 pasākumu domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Šovasar, 30. jūnijā un 1. jūlijā, Cēsu pils parkā iemirdzēsies jau trešais Sarunu festivāls LAMPA. Vieta vērtīgām sarunām un sarunu biedriem – tātad arī tev!

Šis LAMPAs iesildošais pasākums tapis pateicoties Sabiedrības Integrācijas fonda, Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS, Konrāda Adenauera Fonda, Swedbank Latvija, Britu Padomes un Borisa un Ināras Tetereva fonda finansiālajam atbalstam.
Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Kontaktpersona medijiem:
Santa Margeviča
Sarunu festivāla “LAMPA” komunikācijas konsultante
T. +371 26445289
E-pasts: santa.margevica@deepwhite.lv
www.festivalslampa.lv

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!