Raksts

IESPĒJA: Daudzbalsība, ieklausīšanās un koprade. Mazākumtautības Latvijā


Datums:
13. novembris, 2014


Autori

Providus


Foto: Capture Queen ™

14.novembrī Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds un Latvijas Nacionālā bibliotēka rīko Mazākumtautību forumu.

Balstoties uz Latvijas un ārvalstu etniskās daudzveidības izpēti un pieredzi, foruma diskusiju fokuss būs:

Mazākumtautību LĪDZDALĪBA: interešu aiztāvības prakses un ierobežojumi;
Dažādu tautību JAUNIEŠU karjeras un aktīvisma „noslēpumi”
Mazākumtautību IZGLĪTĪBAS programmu kvalitāte, skolu saikne ar vecākiem un vēl neizmantotās neformālās izglītības iespējas
PLAŠSAZIŅAS LĪDZEKĻI: daile vai neglītums žurnālistu un uztvērēju acīs1

Foruma norise: Ikvienam tas būs līdzdalības un līdzdarbības vingrinājums. Diena paies aktīvi ieklausoties vienam otrā, domājot un domas formulējot, risinājumus plānojot un izstrādājot.

Forums sākas 10.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un turpināsies visu dienu līdz 19.00. 17.00 plānotais koncerts iecerēts kā stilu sajaukums, kurā būs iesaistīti drāmas un dzejas elementi, Latvijas mazākumtautību tradicionālā māksla.

Foruma programma

Foruma mērogs: Pasākumā aicināti piedalīties visi Latvijas daudzkultūru sabiedrības pārstāvji, īpaši – mazākumtautību aktīvisti, kas ir apvienojušies biedrībās vai arī individuāli aizstāv savas grupas intereses vai kopj tās kultūru. Aicināta izglītības sabiedrība – skolēni, skolotāji, studenti, vecāki, skolu administratori, pašvaldību un valsts politikas veidotāji un pārraugi, pašvaldību un Saeimas deputāti; dažādu paaudžu, dažādu identitāšu nesēji.

Forumā tiks izstrādāti ne vairāk kā desmit konkrēti priekšlikumi dažādības vadībai valsts un pašvaldību mērogos, kā arī piedāvāti atvērti radoši risinājumi vēl neatrisinātajiem jautājumiem integrācijas jomā.

Darba valoda: latviešu; saziņa – daudzvalodīgi.

Līdzdalību forumā piesakiet, rakstot foruma koordinatorei Elitai Uzulēnai elita.uzulena@iniciativa.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!