Raksts

Iespaidīgākie pilsoniskās līdzdalības piemēri Baltijas jūras reģionā


Datums:
23. maijs, 2017


Autori

Providus


Providus organizē starptautisku konferenci par pilsonisko līdzdalību.

Par spīti bažām par demokrātijas norietu Eiropā, Baltijas jūras reģions pēdējos gados ir izcēlies ar daudzām iedvesmojošām pilsoniskām akcijām – piemēram, aizvien biežākiem klātienes demokrātijas festivāliem (Zviedrijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā), veiksmīgiem eksperimentiem, iedzīvotājus iesaistot lēmumu pieņemšanā (Vācija, Igaunija, Somija,
Latvija) un jaudīgām protesta demonstrācijām, sargājot pilsoniskās brīvības un demokrātiskās vērtības (Polija, Latvija). Domnīcas Providus organizētā reģionālā konference vēlas īpaši izcelt pašas iespaidīgākās pilsoniskās iesaistes formas un pulcināt aktīvistus pieredzes apmaiņai un jaunu iniciatīvu attīstīšanai.

Providus organizētā konference tiks translatēta tiešsaistē un tās video ieraksts būs pieejams Providus mājas lapā.

(Darba kārtībapdf)

Pasākuma rīkošanu finansiāli atbalsta Eiropas Savienības programma “Eiropa pilsoņiem un Frīdriha Eberta fonds. Atbildība par pasākuma saturu ir biedrībai “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!