Raksts

Hello Kitty un citas svarīgas ziņas


Datums:
05. marts, 2009


Autori

Krista Baumane


Vakar vakarā es zaudēju cīņā par televīzijas tālvadību. Ļoti Svarīgas Hokeja Spēles laikā sākās Panorāma, un man ar vīru bija iepriekšēja mutiska vienošanās, ka mēs tomēr skatīsimies ziņas – kā nekā, top jauna valdība, svarīgi taču. Pašu sākumu nokavējām sasodītā hokeja dēļ, paspējām redzēt vien pirmā sižeta asti, kam sekoja pārsteidzošas lietas: interneta lietotāju komentāru, tajā skaitā anonīmu, pārraidīšana pazīstamās Panorāmas mūzikas pavadījumā. Pārdesmit sekundes neticīgi blenzām šajos komentāros (nasing spešl, kā vairums interneta komentāru), tad vīrs man atņēma tālvadību un pārslēdza uz hokeju. Man izdevās pierunāt viņu atslēgt atpakaļ ziņas reklāmas pauzes laikā, kad trāpījām uz sižetu par tukšajiem veikalu logiem, kam par fonu tika izraudzīts Hello Kitty! veikals, piebāzts ar šausmīgi rozā bārbijlietām, kuras visas rotāja apaļa kaķa galva ar banti. Žurnāliste ar pārdevēju runāja par to, ko mazām meitenītēm mammas šajās dienās pērk un secināja, ka salīdzinoši mazākus un lētākus heloukitijus, nu brošiņas un tamlīdzīgi. Es paskatījos pulkstenī un konstatēju, ka nav vēl pagājusi ziņu raidījuma pirmā trešdaļa – šis taču laikam bija otrais vai trešais sižets (atkarībā no tā, vai izvēlamies komentāru pārraidi vērtēt kā sižetu) sabiedriskās televīzijas galvenajā ziņu raidījumā!

Varbūt esmu palaidusi garām Panorāmas žurnālistu smalku ironiju, jo Hello Kitty sižetu uztvēru pirmajā līmenī?

Kas notiek Panorāmā?

Kas Notiek Latvijā? vēl tikai ceru uzzināt, jo, kad rakstu šo blogu, hokejs vēl nav beidzies, un tālvadību man šovakar vairs neviens nedos …


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!