Pētījums

Health Expenditure Scenarios in the New Member States – Comparative Report on Bulgaria, Estonia, Hungary, Poland and Slovakia


Gads:
2007
Organizācija:
European Network of Economic Policy Research Institutes


Autori

Providus


Pētījuma ietvaros tiek apskatītas Bulgārijas, Igaunijas, Ungārijas Polijas un Slovākijas veselības aprūpes sistēmas, lai projicētu veselības aprūpes sistēmu tālāko attīstību, “nākotnes modeli”. Veselības aprūpes sistēmu (tās ienākumus un izdevumus) un tās tālāko attīstību tieši ietekmē valsts demogrāfiskā situācija, jo īpaši iedzīvotāju “novecošanās” ([i]population ageing[/i]), kas aizvien vairāk skar visu Eiropu.

Nākotnes perspektīvu projicēšana un dažādu ārējo faktoru (demogrāfisko ekonomisko) ietekmes izvērtēšana ir svarīga, jo bieži ļauj mazināt vai novērst to ietekmi, paredzēt veselības aprūpei nepieciešamo budžetu. Piedāvātais veselības aprūpes finansiālās projekcijas modelis ļauj vienlaicīgi analizēt veselības aprūpei nepieciešamos ienākumus, izdevumus un finanšu balansu (pārpalikumu/deficītu), to mijiedarbību un ārējo faktoru ietekmi uz tiem.

Health Expenditure Scenarios in the New Member States – Comparative Report on Bulgaria, Estonia, Hungary, Poland and Slovakia

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!