Pētījums

Global Governance 2025: At a Critical Juncture


Gads:
2011
Autori:
European Union Institute for Security Studies
Organizācija:
European Union Institute for Security Studies


Autori

European Union Institute for Security Studies


Neraugoties uz to, ka pēc 2. Pasaules kara globālās pārvaldības institūcijas veiksmīgi risināja starptautiskās dienaskārtības jautājumus, tomēr, pieaugot un sarežģījoties problēmām, starptautiskajām organizācijām un nacionālajām valdībām kļūst arvien grūtāk sadarboties.

Straujas globalizācijas apstākļos draudi no lokālā mēroga kļuvuši potenciāli bīstami visai globālajai drošībai un stabilitātei. Straujās globalizācijas trīs efekti – savstarpējā atkarība, starptautisko izaicinājumu savstarpējā sasaiste un cieši saistīti iekšpolitikas un ārpolitikas izaicinājumi, ir priekšnoteikums veidot efektīvāku globālo pārvaldību. Tieši multipolārais pasaules iekārtojums vēl vairāk saasina efektīvas globālās pārvaldības īstenošanu vismaz tuvāko 10 gadu nākotnē. Pētījumā analizētas šīs problēmas, daži veiksmes gadījumi (reģionālisma un nevalstisko grupējumu iesaistīšanās), kā arī neskaidrā globālās pārvaldības nākotne.

Global Governance 2025: At a Critical Juncture

(Global Governancepdf)

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!