Pētījums

Footprint of Financial Crisis in the Media


Gads:
2010
Organizācija:
OSI


Autori

Providus


Pētījumā skatīts, kā finašu krīze ietekmējusi mediju darbu un ziņu piegādi cilvēkiem 18 Centrāl, Austrumeitorpas un NVS valstīs.

Globālā ekonomikas lejupslīde reģionā ietekmējusi daudzus uzņēmumus, piespiežot tos pazemināt cenas, atlaist darbiniekus, samazināt ražošanu. Mediju bizness nav izņēmums, taču trieciens skar ne tikai apgrozījumu, bet arī to svarīgāko funkciju – ziņu sniegšanu iedzīvotājiem.

Pētījumā aplūkots mediju sniegums 2009.gadā salīdzinājumā ar trim iepriekšējiem gadiem, pētīts, kādus taupības rīkus piemēro nozīmīgi ziņu nesēji un kāda ir šo mehānismu ietekme uz apgrozījumu, satura plašumu un dziļumu, izmeklējošās žurnālistikas vērienu un atklātu publisku debašu iespējām.

Footprint of Financial Crisis in the Media

Latvia country report


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!