Pētījums

Fair enough? Central and East European Migrants in Low-Wage Employment in the UK


Gads:
2006
Organizācija:
COMPAS


Autori

Providus


Pētījums analizē Centrālās un Austrumeiropas migrantu nodarbinātību zemi apmaksātos Lielbritānijas darba sektoros (lauksaimniecībā, celtniecībā, apkalpojošajā sektorā un bērnu auklēšanā), kā arī darba devēju prasības migrantiem, kuri strādā šajos sektoros.

Pētījums balstās uz aptaujām un padziļinātām intervijām ar migrantiem un darba devējiem pirms un pēc 2004.gada paplašināšanās. Kopā tika aptaujāti un intervēti vairāk kā 600 migranti un 500 darba devēji. Ar šo pētījumu autori cer veicināt akadēmisko un politisko debašu attīstību par jautājumiem, kas skar imigrāciju.

Autori uzsver, ka ir jāpilnveido instrumenti, lai precīzi varētu analizēt kā imigrantu statuss “darbojas” darba tirgū, kā arī, kā darbojas diskutablais fenomens, ka strādnieki var būt gan elastīgu darbinieku avots, gan arī galvenais iemesls imigrācijas kontroles palielināšanai. Pētījums sākas ar apskatu, kur migrantu un darba devēju intereses sakrīt, un par kādiem jautājumiem veidojas konflikti, kā arī, kā abas puses interpretē imigrācijas ierobežošanu.

Fair enough? Central and East European Migrants in Low-Wage Employment in the UK

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!