Pētījums

European Union Scenarios for 2017


Gads:
2008
Organizācija:
Real Instituto Elcano


Autori

Providus


Eiropas Savienības Padome 2007.gada 14.decembrī izlēma izveidot Pārdomu grupu, lai apspriestu ES nākotni. Pētījuma mērķis ir veicināt diskusiju par ES nākotni, un tas piedāvā sešus dažādus scenārijus, kāda ES būs 2017.gadā (no mazākas integrācijas pakāpes līdz lielākai integrācijas pakāpei).

Lai izvērtētu scenāriju iespējamību, autors izmanto dažādus faktorus – ES paplašināšanās, dažādības pakāpe, ko ES ienesīs šīs paplašināšanās, interešu dažādība, ko veicinās paplašināšanās, ES kompetenču deleģējums. Šie faktori un to savstarpējā ietekme var vainu veicināt vai palēnināt ES integrāciju.

European Union Scenarios for 2017

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!