Pētījums

Europe in movement: migration from/to Central and Eastern Europe


Gads:
2007
Organizācija:
Centre of Migration Research


Autori

Providus


Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, Centrālās un Austrumeiropas valstis šķiet nozīmīgi atpaliek no citām valstīm, ja raugās uz to statusa maiņu no emigrācijas un imigrācijas valstīm.

Analizējot pēdējo gadu migrāciju no šīm valstīm un citām ES dalībvalstīm un plašāku pasauli, jāsecina, ka drīz šo valstu darba tirgi tiks atbrīvoti no darba roku pārpalikuma. Tāpēc nākamās desmitgades laikā, pateicoties šo valstu ekonomiku izaugsmei un modernizācijai, sagaidāms, ka tajās radīsies stabils pieprasījums pēc ārvalstu darbaspēka. Pētījums iekļauj šīs problemātikas analīzi.

Europe in movement: migration from/to Central and Eastern Europe

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!