Pētījums

EU, Russia, and Common Economic Space


Gads:
2005
Organizācija:
Bank of Finland, BOFIT – Institute for Economies in Transition


Autori

Providus


Lai gan Krievija nav lielākais ES lielākais eksporta un ārējo investīciju tirgus, šī lielā valsts līdzās ASV ir viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem spēlētājiem, ar kuru Eiropas Savienībai ir jārēķinās. Savukārt Krievijai Eiropas Savienība ir nozīmīgs ārējais tirgus, ES valstu tirgus saņem aptuveni pusi no Krievijas eksporta. Šeit arī visspilgtāk redzama abu valstu attiecību asimetrija.

Institucionālā līmenī Krievija un ES savas attiecības veido jau kopš 1990.gadiem. Attiecību attīstību un dinamiku ir ietekmējusi Savienības paplašināšanās. ES un Krievijas savstarpējās attiecības nav vienkāršas, un ļoti daudzās jomās tas ir jautājums par attiecību asimetrisko raksturu. Pētījuma ietvaros tiek aplūkots attiecību ekonomiskais un institucionālais ietvars, konstatējot, ka arī nākotnē attiecības saglabāsies sarežģītas.

EU, Russia, and Common Economic Space

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!