Raksts

Es nolieku savu gaumi


Datums:
16. septembris, 2002


Autori

Laila Pakalniņa


Politiskā reklāma ir arī pašcieņas jautājums

Pildu savu Latvijas pilsoņa pienākumu — darbinu prātu, analizējot pagātni, cenšoties izprast šodienas notikumus un gribot labāku dzīvi nākotnē. Proti, es domāju, jo drīz man jāpiedalās vēlēšanās. Un, ja nu man šajā pārdomu laikā ir nopietnas problēmas, tās ir saistītas ar manu gaumi.

Es, protams, varu gan uzjautrināties, gan šausmināties, ieraugot vaska figūru «Komandu», Krištopāna briļļu reklāmu, apcerēt premjera apkures sistēmu vai raudāt no aizkustinājuma, ka divi pensionāri aptiekā nolemj balsot par «dūšīgajiem baldzēniešiem», taču atšķirībā no debilām ziepju reklāmām partiju reklāmas, pirmkārt, ir visur un, otrkārt, par kādu no šo reklāmu subjektiem man tomēr būs jābalso. Politiskā reklāma, kas traumē pilsoņa estētiskās jūtas, ir ne vien pašsajūtas, bet arī pašcieņas jautājums.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!