Projekts

ES nākotnes paplašināšanās analīze un debates – ES paplašināšanai veltītas konferences Čehijā, Polijā un Latvijā


Projekta norises laiks:
01.01.2006 - 01.12.2006
Projekta izmaksas:
USD 7340
Finansētājs:
Atvērtās Sabiedrības Institūta Austrumi Austrumiem programma


Autori

Dace Akule


Projekts stimulēja sabiedriskās diskusijas caur konferenču organizēšanu, šī temata aktualizēšanu lielāko nacionālo mediju dienas kārtībā, kā arī politikas veidotāju vidū attiecīgajās valstīs. Katrā jaunajā dalībvalstī tika organizēti pasākumi, kurā piedalījās eksperti no visām projektā iesaistītajām valstīm (jaunajām dalībvalstīm Čehiju, Poliju, Latviju, kā arī Turciju un potenciālajām kandidātvalstīm Ukrainu, Maķedoniju). Pasākuma ietvaros notika atklātas konferences, ekspertu apaļā galda diskusijas, kā arī preses konferences/ pasākumi medijiem.

Latvijā konferences centrā bija Turcijas iespējamā dalība ES un jautājumi, kas tiek debatēti un kurus vajadzētu apspriest, runājot par Turcijas iespējamo dalību ES no Latvijas redzes leņķa. Konferences un ekspertu apaļā galda diskusiju pamatā bija Latvijas un Turcijas partneru rakstīti referāti. Pēc pasākumiem Rīgā, Varšavā un Prāgā tie tika papildināti un publicēti izdevumā.

Projekta apraksts EUROPEUM mājaslapā [angļu valodā]

Skatīti arī:

Konference “Turcijas dalība ES: ceļā vai strupceļā?”

Konferences publikācija:

The Future of EU Enlargement: On Track or Derailed? Debates in New Member States, Candidates and Neighbours


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!