Pētījums

Energy Security


Gads:
2007
Organizācija:
House of Commons Library


Autori

Providus


Termins ‘enerģijas drošība’ ir plaši izmantots dažādos kontekstos, tajā skaitā, kad runa ir par strauji attīstošās Ķīnas un Indijas ietekmi uz enerģētikas pieprasījumu; tirgus liberalizāciju, lai radītu savstarpēja atkarību starp valstīm; cauruļvadu aizsargāšana no uzbrukumiem un fosilā kurināmā aizstāšana ar atjaunojamo enerģiju.

Pētījumā ir analizēta enerģijas politika Lielbritānijā un Eiropā, kas ir radīta galvenokārt, lai nodrošinātu tīras un ekonomiski izdevīgas enerģijas padevi un cīnītos ar klimata izmaiņām. Autori uzsver arī riskus, kas saistīti ar enerģijas drošību, piemēram, naftas rezervju izsīkšanu, kā rezultātā pieaug gāzes un ogļu patēriņš, nodarot milzīgu kaitējumu videi.

Energy Security

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!