Pētījums

Employment and working conditions of migrant workers


Gads:
2007
Organizācija:
European Foundation for the improvement of Living and Working Conditions


Autori

Providus


Pētījumā pieejams ES migrantu strādnieku nodarbinātības un darba apstākļu pārskats. Vairākumā valstu migrantu strādnieku bezdarba līmenis ir augstāks, bet tie, kuri ir nodarbināti, pārsvarā ir nošķirti no pārējās sabiedrības, koncentrēti nekvalificētās profesijās un piezīvo augstāku risku būt nodarbinātiem zemākas kvalifikācijas profesijās, lai gan viņiem ir augstāka kvalifikācija. Turklāt, viņi piedzīvo augstu nedrošības sajūtu darba vietā, kā arī sektoros, kuros viņi ir nodarbināti, darba apstākļi ir atzīti par mazāk labvēlīgiem.

Visapdraudētākās migrantu grupas ir sievietes un jaunieši. Kaut gan apziņa par migrantu darbinieku nozīmīgo ieguldījumu ekonomikas attīstībā aug, viņu darba apstākļiem un nodarbinātībai ir jāpievērš lielāka uzmanība.

Employment and working conditions of migrant workers

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!