Pētījums

Electoral rights of EU citizens


Gads:
2010
Organizācija:
Eurobarometer


Autori

Providus


Eiropas Savienības pilsonība tika definēta Māstrihtas līgumā 1992.gadā ar mērķi stiprināt eiropiešu identitāti un ļaut ES pilsoņiem piedalīties ES integrācijas procesā. Pētījuma mērķis ir noskaidrot ES pilsoņu zināšanas par balsošanas tiesībām kā ES pilsoņiem un noteikt iespējamos pasākumus, kas varētu veicināt iedzīvotāju līdzdalību Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Pētījumā tiek secināts, ka salīdzinājuma ar 2007.gada pētījumu palielinājās respondentu skaits, kuri zināja, ka ES pilsoņi, kuri nav attiecīgas valsts pilsoņi, var piedalīties pašvaldību vēlēšanās, kā arī to respondentu skaits, kuri zināja, ka balsstiesības tiek piešķirtas arī EP vēlēšanās.

Electoral rights of EU citizens (kopsavilkums)

Pilns pētījuma teksts

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!