Pētījums

Eiropas Savienības tiesību īstenošana Latvijā


Gads:
2003
Organizācija:
“Latvijas Vēstnesis”


Autori

Providus


ANOTĀCIJASērijā “Latvijas Vēstneša bibliotēka” ir iznākusi Eiropas Savienības tiesību jautājumiem veltīta grāmata “Eiropas tiesību īstenošana Latvijā”. Grāmatas sagatavošanā ir piedalījušies deviņi Latvijas juristi, kuru darba specifika ir saistīta ar Eiropas Savienības tiesībām. Tāpēc grāmata ir veidota kā vairāku patstāvīgu tematisku nodaļu apkopojums, kurās autori analizē Eiropas Savienības tiesību ietekmi uz dažādām Latvijas tiesību sistēmas daļām.

Lai apzinātu pārmaiņas, ko Latvijas tiesību sistēmā rada integrācija Eiropas Savienībā, deviņi Latvijas juristi sagatavojuši grāmatu “Eiropas Savienības tiesību īstenošana Latvijā”.

Grāmatā raksturota ES tiesību ietekme uz Latvijas tiesību sistēmu kopumā un vispārīgi apskatītas indivīda iespējas izmantot ES tiesību normas gan Latvijas, gan arī ES tiesās. Taču lielākā grāmatas daļa veltīta atsevišķu tiesību jautājumu analīzei – informācijas pieejamībai, brīvai preču kustībai, jūras transportam, konkurences tiesībām, valsts atbalstam, telekomunikāciju tiesībām, darba tiesībām, dzimumu līdztiesībai, vides tiesībām.

Publicējam grāmatas satura rādītāju un pilnībā vienu no tās nodaļām:

(Arnis Buka. “Indivīda iespējas izmantot Eiropas Savienības tiesības” (PDF, 70 KB)pdf)

Grāmatas prezentācija 2003. gada 15. septembrī plkst. 15.00, Rīgas Juridiskajā augstskolā Alberta ielā 13.

Grāmatu interesenti var pasūtīt virtuālajā grāmatnīcā: www.vestnesis.lv/vg vai pa e-pastu: gramatas@vestnesis.lv kā arī iegādāties “Latvijas Vēstneša” klientu centrā.

Eiropas Savienības tiesību īstenošana Latvijā

Satura rādītāja ((latviski, PDF, 47 KB)pdf)

2. nodaļa. Arnis Buka. “Indivīda iespējas izmantot Eiropas Savienības tiesības” ((latviski, PDF, 70 KB)pdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!