Pētījums

Eiropas Savienības Kopējā lauksaimniecības politika – kādu to veidosim Latvijā?


Gads:
2005
Organizācija:
Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts


Autori

Providus


Šī izdevuma galvenais temats ir 2003.gada 26.jūnijā apstiprinātā ES Kopējās lauksaimniecības politikas reforma. Tā paredz radikālas izmaiņas ES atbalsta politikā. Viens no faktoriem, kas tās ietekmēja, ir ES paplašināšanās.

Pētījumā aplūkoti jautājumi par to, ko sola reforma un kādas ir Latvijas iespējas un nākotne. Izdevumā ietverta arī analīze par KLP reformas pasākumu īstenošanas komplekso ietekmi uz Latvijas lauksaimniecības attīstību reģionos un valsti kopumā. Ietekme uz lauksaimniecības nozari tika vērtēta, analizējot ražošanas apjomu, ienākumu pārmaiņas, lauksaimniecības un ar to saistīto nozaru biznesa apmēru pārmaiņas. Līdztekus ietekmei uz nozarēm aplūkota arī reģionālā ietekme, kā arī dažādu saimniecību grupu iespējamā reakcija.

Eiropas Savienības Kopējā lauksaimniecības politika – kādu to veidosim Latvijā?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!