Raksts

Domapmaiņa: Tiesībsarga 12 mēneši


Datums:
01. marts, 2012


Autori

Providus


Gada laikā izdarīto, tiesībsarga biroja darbības efektivitāti un nākotnes perspektīvas ar NVO pārstāvjiem, politiķiem un cilvēktiesību aktīvistiem pārrunās tiesībsargs Juris Jansons, Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine un PROVIDUS politikas analītiķe Iveta Kažoka.

Pagājis gads, kopš Saeima tiesībsarga amatā apstiprinājusi Juri Jansonu. Gan tiesībsarga apstiprināšana, gan jautājumu loks, kam gada laikā tiesībsargs ir pievērsis uzmanību, sabiedrībā raisījuši pretrunīgus viedokļus. Vai tiesībsargs, izvēloties darba prioritātes, nav izvairījies no būtisku cilvēktiesību jautājumu aktualizēšanas? Cik efektīvi tiesībsargs aizstāvējis labas pārvaldes principus savas darbības pirmajos divpadsmit mēnešos?

Aicinām Jūs uz sabiedriskās politikas portāla politika.lv un K.Adenauera fonda kopīgi rīkoto domu apmaiņu „Tiesībsarga 12 mēneši” šā gada 14. martā plkst. 18:00-20:00 Birojnīcā, Berga bazārā (ieeja no Dzirnavu ielas).

Divpadsmit mēnešos izdarīto, tiesībsarga biroja darbības efektivitāti un nākotnes perspektīvas kopīgi ar dažādu NVO pārstāvjiem, politiķiem un cilvēktiesību aktīvistiem izvērtēs un pārrunās tiesībsargs Juris Jansons, Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine un PROVIDUS politikas analītiķe Iveta Kažoka. Domapmaiņu vadīs žurnālists Jānis Domburs.

Diskusija būs vērojama arī tiešraidē politika.lv un K. Adenauera fonda mājas lapā. Pēc diskusijas visi aicināti turpināt aktīvas sarunas pie vīna glāzes.
Birojnīcā vietu skaits ir ierobežots. Lūdzu, piesakieties dalībai diskusijā, rakstot uz
e-pastu straustina@politika.lv līdz 12. martam

Sabiedriskās politikas portāls politika.lv un K. Adenauera fonds domapmaiņas par sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem rīko regulāri — katra mēneša trešajā trešdienā. Martā diskusija pārcelta, ņemot vērā tiesībsarga J. Jansona darba kalendāru. Nākamā domu apmaiņa iecerēta 18. aprīlī.

Uz tikšanos!

Plašāka informācija:
Ilze Straustiņa, politika.lv producente, straustina@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!