Raksts

Divi prieki gardēžiem


Datums:
28. jūnijs, 2008


Autori

Dace Akule


Jau ilgāku laiku grasos uzrakstīt par divām ēstuvēm Rīgā, kuras man laimējies atklāt pēdējo mēnešu laikā. Aprakstīšu īsi, jo aicinu izjust uz pašu ādas!

Index Cafe Brīvības ielā (blakus Saktas pastam) pirmajā apmeklējumā mani pārsteidza ar mocarellas sviestmaizi – uz vietas ceptu un sagatavotu svaigu čabatas maizi ar tomāta daivām, salāta lapu un vienkārši lielisku pesto mērci! Atsvaidzinošs ir arī pārējais kafejnīcas piedāvājums – salāti ar kuskusu un garnelēm, laša sviestmaizes, Daugavas jogurta un ogu našķi, utt. Iepriecina arī mehāniskā sulu spiede, kas ļauj pie svaigas apelsīnu, burkānu vai greipfrūtu sulas nonākt ļoti īsā laikā (esmu no tiem klientiem, kurus ne vienmēr sajūsmina ilga gaidīšana uz manuāli spiestu sulu, kas nereti liek ciest arī citiem kafejnīcas apmeklētājiem – ja viņiem jāgaida līdz ar mani). Un, protams, arī ļoti laipnā apkalpošana, tai skaitā, apvaicāšanās, vai pie sviestmaizes nevēlos kādu papildus piedevu, vai negribu pie kafijas lasīt Dienu, utt. Lieliska vieta, lai ieskrietu pēc pusdienas sviestmaizes vai salātiem, vai sāktu sestdienu ar laikrakstu kontentanalīzi veselīgā un patīkamā atmosfērā.

The City Bakery Beķereja Elizabetes ielā (netālu no Jautrā maiznieka) diemžēl vēl nav tikusi pie mājas lapas un arī kontaktu ieraksta izziņu dienestos. Bet beķereja ir tā vērta, lai to apmeklētu tāpēc, ka tā arī piedāvā atsvaidzinošu un gardu sortimentu, piemēram, sāļās un saldās štrūdeles, saldās un sāļās maizītes, kā arī čabatas sviestmaizes, piemēram, ar kamambēru un diedzētiem graudiem. Apkalpotāji prata pastāstīt, ka cepumos tiekot izmantotas ekoloģiskas izejvielas. Sviestmaizes un bulciņas līdznešanai tiek iedotas papīra tūtēs, bet kūkas tiek iemitinātas brūnā kartona kastēs, pievienojot koka dakšiņas! Pagaidām kafejnīcas telpa nav pilnībā apdzīvota un arī apkalpošanai gadās trūkumi (lēnums, neziņa par kūku sastāvdaļām). Bet tik un tā šis ir lielisks atradums ar potenciālu izaugsmei.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!