Raksts

Diskusija “Kā uzrunāt aizvainotos? Saliedētības politikai ‘neaizsniedzamās’ sabiedrības grupas”


Datums:
22. februāris, 2021


Autori

Agnese LāceIveta KažokaProvidus


2021.gada 26.februārī domnīca PROVIDUS rīkoja tiešsaistes diskusiju "Kā uzrunāt aizvainotos? Saliedētības politikai "Neaizsniedzamās" sabiedrības grupas".

2020.gada novembrī PROVIDUS veica sabiedriskās domas aptauju (SKDS aptaujapdf), kuras rezultāti liecina par nopietniem izaicinājumiem turpmākajai sabiedrības saliedētības politikai.

Dati parādīja, ka dažas Latvijas sabiedrības grupas jūtas aizvainotas uz Latviju, neuzticas demokrātiskajām institūcijām un nejūt, ka viņu balsij ir nozīme. No šīm grupām nozīmīgākās – cilvēki ar zemiem ienākumiem, nepilsoņi un krieviski runājošie Latvijas iedzīvotāji.

Saruna par šiem datiem un to interpretāciju notika ar Aleksandru Krasņitski, rus.lsm.lv galveno redaktoru, Antoņinu Ņenaševu, Rīgas Domes deputāti, Jeļenu Šaicāni, Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta direktori un Ivetu Kažoku, domnīcas PROVIDUS direktori un vadošo pētnieci.

Sarunas moderatore: Agnese Lāce, Domnīcas PROVIDUS vadošā pētniece.

Diskusija notika latviešu valodā un tika pārraidīta tiešraidē domnīcas PROVIDUS Facebook lapā.

Diskusijas ieraksts

Diskusiju rīko Domnīca PROVIDUS ar ASV vēstniecības Rīgā atbalstu.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!