Pētījums

Discrimination of Migrant Workers at the Workplace


Gads:
2014
Organizācija:
Eiropas Parlaments, Directorate General for Internal Policies


Autori

Providus


Foto: Bunches and Bits {Karina}

Visvieglāk ievainojamie darba tirgū ir mazkvalificētas sievietes no trešajām valstīm.

Pēdējie dati no Eurostat un aptaujām liecina par to, ka migranti bieži izjūt pret sevi vērstu diskrimināciju darba vidē. Migranti vizbiežāk atrodas to cilvēku grupā, kas ekonomikas augšanas apstākļos tiek pieņemti darbā, bet krīzes laikā – atlaisti. Diskriminācija var būt gan tieša, gan netieša – tā var izpausties gan zemākas samaksas, atšķirīgu nosacījumu un garantiju ziņā, gan attieksmē, piemēram, izskata, etniskās piederības, ticības vai seksuālās orientācijas dēļ.

Discrimination of Migrant Workers at the Workplace pētījumā apskatīta diskriminācija darba vietā pret migrantiem Eiropas Savienībā. Pētījuma autori skaidro, kā pašreizējās ES likumdošana var aizsargāt migrantu darbiniekus no šāda veida diskriminācijas, kā arī aplūko migrācijas gaitu ES kopš 2008. gada. Autori ilustrē vārākus diskriminācijas piemērus un ierosina, kā risināt šādas problēmas. Pētījumā arī norādīts, ka EU10 (Čehija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Ungārija, Polija, Slovēnija un Slovākija, Kipra un Malta) valstu pilsoņi ar diksrimināciju darbavietā sastopas daudz biežāk nekā migranti no vecajām ES dalībvalstīm.

„(Discrimination of Migrant Workers at the Workplacepdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!