Pētījums

Could EU visa-free travel become a key incentive for western Balkans conuntries to establish better democratic institutions and the rule of law?


Gads:
2009
Organizācija:
Policy Association for an Open Society


Autori

Providus


Eiropas Savienības dalībvalstis un Rietumbalkānu valstis - Albānija, Bosnija un Hercegovina, Bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija, Melnkalne un Serbija ir abpusēji ieinteresētas vīzu sistēmas liberalizācijā. Šo Rietumbalkānu valstu nākotnes mērķis ir kļūt par ES dalībvalstīm.

Darbā pētīta katras valsts situācija attiecībā uz vīzu sistēmas liberalizāciju – dokumentu drošība, nelegālā migrācija, ieskaitot atpakaļuzņemšanu, sabiedriskā kārtība un drošība, kā arī ārējās attiecības un pamattiesības. Pētījumā pievienotas rekomendācijas esošās situācijas uzlabošanai.

Could EU visa-free travel become a key incentive for western Balkans conuntries to establish better democratic institutions and the rule of law?


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!