Pētījums

Common Security and Defence Policy and the Lisabon Treaty Fudge: No common strategiv culture, no major progress


Gads:
2010
Organizācija:
EPIN


Autori

Providus


Līdz ar Eiropas Kopējās drošības un aizsardzības politikas izveidošanu (KDAP) 1999.gadā, ES sasniedza ievērojamu progresu attiecībā uz ārpolitikas institucionalizāciju.

Dažādas inovācijas tika iekļautas Lisabonas līgumā, lai uzsvērtu vienotības un efektivitātes problēmu ES. Diemžēl pārdēvētā Kopējā drošības un aizsardzības politika nav spējusi veiksmīgi izveidot kopēju politiku, kā arī stratēģiskā rīcība bieži tiek novērota kā ierobežota. Vienprātības trūkums tiek skaidrots ar kopīgu ideju, vērtību un iepriekšējās pieredzes neesamību attiecībā uz Eiropas policijas un militāro spēku pielietošanu. Līdz ar to var apgalvot, ka nepastāv vienota stratēģiskā kultūra. Pētījums analizē galvenos Lisabonas līguma uzlabojumus, kas ietekmē KDAP.

Common Security and Defence Policy and the Lisabon Treaty Fudge: No common strategiv culture, no major progress


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!