Pētījums

Climate Change and Human Rights


Gads:
2007
Organizācija:
Temple University - James E. Beasley School of Law


Autori

Providus


Tādēļ, ka ekonomiskais modelis ir kļuvis par dominējošo, caur kuru skatāmies uz pasauli, klimata pārmaiņas bieži tiek analizētas kā tirgus neveiksme, kas radusies traģēdijas rezultātā. Bet tirgus neveiksme ir tikai daļa no problēmas, uzskata pētījuma autore. Daudz pamatīgāka problēma ir politiskā neveiksme, pie kuras novedusi nesamērīga varas un resursu sadale starp tiem, kas iegūst labumu no klimata pārmaiņu regulējumiem un tiem, kas no tiem cieš. Domājot par klimata pārmaiņām kā cilvēktiesību tematu, viegli var nonākt pie secinājuma, ka tas nav tikai ieguvumu un zaudējumu jautājums, bet arī ieguvēju un zaudētāju jautājums.

(Climate Change and Human Rightspdf) (356.99 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!