Pētījums

Civil Society in EU Governance – Lobby Groups like Any Other?


Gads:
2009
Organizācija:
TranState Working Papers


Autori

Providus


Pilsoniskās sabiedrības līdzdalība ES pārvaldē tiek interpretēta kā pareizs solis līdzdalības demokrātijas virzienā. No pilsoniskās sabiedrības apvienībām tiek gaidīta starpnieka loma starp pilsoņiem un Briseli, kā arī dalība sabiedriskajās apspriedēs ar ES lēmumu pieņēmējiem un ieinteresētajām pusēm, tādējādi veicinot transnacionālās pilsoniskās sabiedrības veidošanos.

Autori vēlas empīriski pārbaudīt šo lielo cerību iespējamību pārtapt realitātē. Tā kā efektīva līdzdalība pieprasa augstu profesionalitāti, tad pilsonisko sabiedrību interešu asociācijas šīm prasībām ir piemērojušās strukturāli. Pētījuma dati liek domāt, ka ar šādu rīcību pilsoniskā sabiedrība saskaras ar dilemmu: jo vairāk tās panāk to, ka asociāciju balsis tiek saklausītas, jo mazāk tās funkcionē kā demokrātijas tilti.

Civil Society in EU Governance – Lobby Groups like Any Other?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!