Pētījums

Civil Rights for Whom?: Gay Rights Versus Religious Freedom


Gads:
2006


Autori

Providus


Raksta pirmajā daļā vispārīgi apskatīta ASV konstitūcija un statūti, kas nosaka specifisku jautājumu robežas. Otrajā daļā autors apraksta valdības atbalsta rīcību homoseksualitātes jautājumos, ieskaitot vairāku antidiskriminācijas likumu un reliģijām piesaistītu atvieglojumu apskati. Raksta trešā daļa veltīta privāto institūciju attieksmei un rīcībai pret nodarbinātajiem, studentiem un citiem, kas izrāda tradicionālu skatījumu uz homoseksualitāti. Autors noslēdz rakstu ar svarīgākiem principiem, kas veicina konfliktu starp geju kustību un reliģisko brīvību, un piedāvā vairākus risinājumus.

(Civil Rights for Whom?: Gay Rights Vesrus Religious Freedompdf) (312.39 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!