Pētījums

Cilvēku ar garīgās attīstības traucējumiem un garīgi slimo interešu aizstāvība


Gads:
2000
Organizācija:
Latvijas cilvēktiesību un etnisko studiju centrs, Sorosa fonds - Latvija


Autori

Providus


PĒTĪJUMA ANOTĀCIJA

Šis pētījums pievēršas pamatproblēmām psihiatriskās palīdzības jomā un pamato deinstitucionalizācijas un pacientu institucionalizācijas novēršanas nepieciešamību. Pētījuma mērķis ir noteikt Sorosa Fonda-Latvija (SFL) iespējamo lomu psihiatriskās palīdzības jomā. Kā pamatvirziens SFL darbībai tiek ieteikts atbalsts institūcijām (psihoneiroloģiskajām slimnīcām un pansionātiem) alternatīvas aprūpes veidošanai, kas nodrošinātu klientu aprūpi pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai un pacientam draudzīgākā vidē. Pētījuma rezultātā autore uzrakstīja stratēģisku trīs gadu programmu un piesaistīja SFL un OSI (Ņujorka) finansējumu. Kopš 2001. gada maija šo programmu īsteno Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centrs.

(Cilvēku ar garīgās attīstības traucējumiem un garīgi slimo interešu aizstāvība (LATVISKI)pdf)

(Cilvēku ar garīgās attīstības traucējumiem un garīgi slimo interešu aizstāvība (ANGLISKI)pdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!