Raksts

Cilvēktiesību sāpe nemainās


Datums:
07. aprīlis, 2003


Autori

Dita Arāja


"Diena", 03. 04. 2003.

Arī pērn Latvijā saglabājušās jau agrāk konstatētās cilvēktiesību problēmas

Joprojām kā vieni no nopietnākajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā minami ilgie pirmstiesas apcietinājuma termiņi un lielais pirmstiesas apcietinājumā esošo skaits, taču pagājušajā gadā par vienu no satraucošākajām tendencēm atzīstama atklāta ksenofobijas pazīmju parādīšanās. Savukārt kā progresīva minama Satversmes tiesas darbība, izspriežot vairākas cilvēktiesību lietas, kā arī pretrunīgo valsts valodas prasību deputāta kandidātiem atcelšana un jaunās valdības lēmums pievērst uzmanību sabiedrības integrācijai, izveidojot īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās posteni. Šādi secinājumi atrodami Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra (LCESC) ikgadējā pārskatā Cilvēktiesības Latvijā 2002.gadā. Šis ir jau piektais LCESC izdotais cilvēktiesību gada pārskats, kas šogad tapis ar Atvērtās sabiedrības institūta Budapeštā un Zviedrijas Ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu.

Pilnu “Dienas” tekstu lasīt šeit


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!