Raksts

Brīvības gatvē piesmej likumu


Datums:
14. septembris, 2004


Autori

Ilma Čepāne


"Diena", 20.08.2004

Vai uzņēmējs, ja viņu atstājusi sieva un iesniegusi tiesā prasības pieteikumu par laulības šķiršanu, var iesniegt citā tiesā pieteikumu par zaudējumu atlīdzību un šīs prasības nodrošināšanai lūgt aprakstīt visu viņas mantu? Īpaši vēl gadījumā, ja viņš prasībai pievienojis, piemēram, rēķinus par apkopējas, pavāres, dārznieces un prostitūtas pakalpojumiem, norādot, ka līdz ar sievas aiziešanu viņam radušies minētie zaudējumi. Vai tiesai, saņemot šādu absurdu pieteikumu, ir jāierosina lieta un jāpieņem lēmums par aizbēgušās sievas mantas aprakstīšanu?

Lai pavisam nesamulsinātu Dienas lasītāju, īsumā jāatspoguļo gandrīz jau veselu gadu ilgušā konflikta būtība saistībā ar zemes gabala Brīvības gatvē, netālu no lielveikala Alfa, apbūvi, kas laiku pa laikam ir pavīdējusi arī masu plašsaziņas līdzekļos.

Pilnu Dienas raksta tekstu lasiet šeit


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!