Pētījums

Bilateral barriers or good neighbourliness? The role of bilateral disputes in the EU enlargement process


Gads:
2010
Organizācija:
Clingendael


Autori

Providus


Divpusēji strīdi kļuva par nozīmīgāku šķērsli ES paplašināšanās kontekstā salīdzinājumā ar to nozīmi iepriekšējo paplašināšanās laikā.

Pētījumā tiek analizēta divpusēju strīdu starp ES dalībvalstīm un kandidātvalstīm nozīmes palielināšanās iestāšanās sarunu kontekstā. Lai raksturotu fenomenu, tiek izmantoti divi piemēri: nesaskaņas starp Slovēniju un Horvātiju robežas jautājumos, kā arī starp Grieķiju un Bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju. Pētījumā tiek analizēts ES „labo kaimiņattiecību” (good neighbourliness) princips. Autori sniedz skaidrojumu divpusēju strīdu pieaugošai nozīmei.

Bilateral barriers or good neighbourliness? The role of bilateral disputes in the EU enlargement process

Kopsavilkums

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!