Pētījums

Bērniem draudzīga tiesiskā vide Latvijā: fokusā likumpārkāpumu prevencija


Gads:
2012
Organizācija:
PROVIDUS


Autori

Ilona Kronberga


Foto: Ben Francis

Pētījuma fokusā ir nepilngadīgo personu likumpārkāpumu prevencijas principi, metodes un tiesiskais regulējums Latvijā, Šveicē un citās Eiropas valstīs. Pētījuma mērķi ir veicināt jaunu preventīvo metožu ieviešanu darbā ar riska grupu jauniešiem un attīstīt bērniem draudzīgākas tiesiskās vides veidošanos Latvijā.

Pētnieki monitorējuši un vērtējuši jaunās metodes darbā ar riska grupu bērniem un starpinstitucionālo sadarbību, kā arī devuši rekomendācijas šo inovatīvo metožu tālākai attīstībai un ilgtspējai. Pētījumā analizēti monitoringa gaitā iegūtie dati pilotprojektu vietās (Saldū, Cēsīs un Madonā) un statistikas dati par prevencijas pasākumiem Latvijas Republikā kopumā.

Bērniem draudzīga tiesiskā vide Latvijā: fokusā likumpārkāpumu prevencija

Šī publikācija ir veidota ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansiālu atbalstu. Par publikācijas saturu atbild biedrība „Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”. Publikācija veidota apakšprojekta „Atbalsta sistēma nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijai” ietvaros. Apakšprojektu finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!