Pētījums

Being young in Europe today


Gads:
2015
Organizācija:
Eurostat


Autori

Providus


Foto: Pētījuma vāka foto

Kādi ir ES jaunās paaudzes lielākie izaicinājumi un kādas izmaiņas nepieciešamas, lai mazinātu ar veselību, izglītību, darba tirgu un bērnu dzīves apstākļiem saistītajiem riskiem.

Eiropas Savienība turpina novecot, bērnu un jauniešu īpatsvars pēdējo gadu laikā ir pastāvīgi sarucis. 2014.gadā tikai vairāk nekā 33% bija bērni un jaunieši vecumā līdz 30 gadiem. Savukārt kopš 2004.gada to cilvēku skaits, kas pārsniedz 65 gadus, ir lielāks nekā bērnu skaits – vecumā zem 15. Lai gan šādas izmaiņas novērojamas visās industriālajās valstīs, uz ES šie procesi atstāj lielāku iespaidu. Samazinājušās tās mājsaimniecības, kurās aug bērni, savukārt jaunieši vēlāk pamet vecāku mājas, un vēlāk arī veido savas ģimenes, bērni arvien vairāk dzimst vecākiem, kas nav precējušies. Par spīti izmaiņām, ar kādām jāsastopas jaunajai paaudzei, tieši Eiropas Savienības jaunieši vecumā no 16-24 gadiem uzrāda vislielāko apmierinātību ar dzīvi.

(Being young in Europe todaypdf)

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!