Raksts

Baltā grāmata par Eiropas saziņas politiku


Datums:
28. aprīlis, 2006


Autori

Providus


Aptaujas rāda, ka vairums Eiropas iedzīvotāju ir maz informēti par Eiropas Savienību un daudziem ir priekšstats, ka tās lēmumos viņu viedoklis netiek uzklausīts. „Brisele" šķiet ļoti tāla cilvēku ikdienas rūpēm.

Šī plaisa ir jāpārvar, un daļa no risinājuma ir labāka komunikācija – nevis tikai tāda, ko uztur „Brisele”, bet gan tāda, kurā ir iesaistītas arī pašu dalībvalstu iestādes, nevalstiskās organizācijas un citas ieinteresētās puses. Ir nepieciešama pāreja no monologa, kad Brisele informē masu medijus par jauniem priekšlikumiem, uz dialogu.

Eiropas Komisija š.g. februāra sākumā pieņēma Balto grāmatu par Eiropas saziņas politiku, aizsākot sešu mēnešu konsultāciju periodu, kura noslēgumā ir plānots sagatavot ilgtermiņa labākas komunikācijas programmu.

Baltā grāmata veido ietvaru, kā visas ieinteresētās puses var izteikt savu viedokli un priekšlikumus par turpmāko sadarbību, lai mazinātu plaisu starp ES politikas veidotājiem un iedzīvotājiem. Baltajā grāmatā ir piedāvātas piecas jomas, kurās vajadzētu īstenot vienotu rīcību: kopējo principu noteikšana saziņas pasākumiem Eiropas jautājumos; pilsoņu iesaistīšana; darbs ar plašsaziņas līdzekļiem un jaunajām tehnoloģijām; Eiropas sabiedriskās domas izpratne; kopīgs darbs.

Iepazīstieties ar Balto grāmatu un izsakiet savas domas par piedāvātajiem risinājumiem komunikācijas uzlabošanai!

(Baltā grāmata par Eiropas saziņas politikupdf) (306.21 KB)

Vairāk par balto grāmatu un iespēju izteikt savu vieokli Eiropas Komisijas mājaslapā


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!