Raksts

Atzinums par Rīgas pilsētas pašvaldības ētikas kodeksa projektu


Datums:
04. aprīlis, 2008


Atsaucoties Rīgas domes pretkorupcijas komisijas priekšsēdētāja E.Cilinska aicinājumam līdzdarboties komisijas darbā, PROVIDUS ir izstrādājis savus komentārus un ieteikumus komisijas sagatavotajam Rīgas pilsētas pašvaldības ētikas kodeksam.

PROVIDUS uzskata, ka kodekss tā pašreizējā redakcijā satur pārāk daudz deklaratīvu normu, kurām nav skaidra satura un ieviešanas mehānismu. Līdz ar to kodekss nerada pārliecību, ka tā pieņemšana būtiski uzlabos Rīgas pilsētas pašvaldības darbinieku ētiskās apziņas līmeni vai ka pašvaldību darbinieki būs guvuši skaidrākas vadlīnijas par to, kā rīkoties ētiski neskaidrās situācijās. Šajā atzinumā izklāstīti PROVIDUS ieteikumi par virzieniem, kuros kodekss būtu saturiski pilnveidojams.

 PROVIDUS atzinuma pilns teksts (116.50 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!