Pētījums

Attitudes Towards Immigration: Does Economic Self-Interest Matter?


Gads:
2006
Organizācija:
Institute for the Study of Labor


Autori

Providus


Pētījums analizē, kā cilvēku ekonomiskās intereses ietekmē viņu attieksmi pret imigrāciju. Pētījumā izmantoti Eiropas sociālās aptaujas (Europe Social Survey) dati par 2002.-2003.gadu, kas salīdzināti ar pašreizējo literatūru.

Autori diskusijām par imigrāciju piedāvā sekojošo kontribūciju. Pirmkārt, autori secina, ka ir pozitīva korelācija starp izglītības līmeni un attieksmi pret imigrāciju, kas izskaidrojama ar paša indivīda interesēm par savu situāciju darba tirgū. Otrkārt, pētījumā tiek attīstīts alternatīvs un tiešs tests, kā secināt, vai ekonomiskās intereses ietekmē iedzīvotāju attieksmi pret imigrāciju.

Attitudes Towards Immigration: Does Economic Self-Interest Matter?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!