Pētījums

Attieksme pret partiju finansēšanu. Latvijas iedzīvotāju aptauja 2007


Gads:
2007
Organizācija:
PROVIDUS


Autori

Providus


SKDS veiktās aptaujas par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret valsts finansējumu dati liecina, ka (59%) iedzīvotāji atbalstījuši ideju, ka partijas var finansēt ar „biedru naudas maksājumiem no partijas biedriem”. To, ka politiskās partijas varētu iegūt līdzekļus no „partijas saimnieciskās darbības”, norādīja 1/3 pētījuma dalībnieku (33%). Vairāk nekā 1/5 aptaujāto piekrita, ka partijas varētu tikt finansētas no „uzņēmumu ziedojumiem” (24%) un „Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem” (22%).

Saskaņā ar aptaujas datiem 15% respondentu norādīja, ka atbalstītu politisko partiju finansēšanu no „valsts budžeta līdzekļiem”. Jāpiebilst, ka šo priekšlikumu atbalstīja arī 15% no iedzīvotājiem, kuri zināja, ka, saskaņā ar Latvijas likumiem, pašlaik politiskās partijas var finansēt no Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem.

pdf Attieksme pret partiju finansēšanu (1.02 MB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!