Raksts

Atis Lejiņš: Lietussargu revolūcija bija izšķirošais


Datums:
13. jūnijs, 2012


Autori

Dita ArājaMarta Herca


Intervija ar Saeimas Vienotības deputātu Ati Lejiņu.„Šī ir pilnīgi cita Saeima — mums viss iet no rokas!” saka Saeimas deputāts no „Vienotības” frakcijas Atis Lejiņš.

Viņš pats pērn parakstījies par Saeimas atlaišanu un tagad to nenožēlo, jo uzskata — ir mazināta naudas ietekme politikā un ar pašreizējiem koalīcijas partneriem sadarbība ir produktīvāka nekā ar ZZS 10. Saeimā.

Tiesa, savulaik, vēl vadot Latvijas Ārpolitikas institūtu, viņš nemaz nav domājis par politiķa karjeru, taču „mesties politikas bangotajos ūdeņos” viņu pamudinājusi Lietussargu revolūcija.

Interneta vietnē GudrasGalvas.lv jau ir iespējams noskatīties intervijas ar 27 Saeimas deputātiem. Līdz šim no intervijām atteikušies divi tautas kalpi — Mihails Zemļinskis un Aleksandrs Jakimovs no „Saskaņas centra”.

Katru nedēļu GudrasGalvas.lv intervē vienu Saeimas deputātu, tāpēc aicinām balsot un izteikt savu vēlmi, ar kuriem tautas priekšstāvjiem vēlaties iepazīties nākamajās nedēļās. Tāpat vietnē GudrasGalvas ir iespējams uzdot jautājumus gan deputātam Atim Lejiņam, gan, protams, arī visiem pārējiem tautas pārstāvjiem.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!