Pētījums

Atbalsts viktimizācijas prevencijai Latvijā


Gads:
2013
Organizācija:
PROVIDUS


Autori

Andrejs JudinsIlona KronbergaIlze DzenovskaSanita Sīle


Foto: Gatis Vectirāns

Latvija ir viena no retajām ES dalībvalstīm, kur nav izveidota vienota valsts politika noziedzīgos nodarījumos cietušo atbalstam un aizsardzībai.

Latvijas iedzīvotāju viktimizācijas aptaujas* dati liecina, ka tikai viena ceturtā daļa no cietušajiem ir saņēmuši viņiem nepieciešamo atbalstu. Liela daļa, īpaši tie, kuri cietuši laupīšanās vai uzbrukumos, no sev tuviem cilvēkiem šādu palīdzību nav saņēmuši vispār. Savukārt vairumā gadījumu par kriminālnodarījumu policijai ziņo labi ja viena trešdaļa cietušo.

Pētījums ‘Atbalsts viktimizācijas prevencijai Latvijā’ (latiešupdf) un (angļupdf) valodā.

Pētījums tapis projektā Atbalsta sistēma noziegumos cietušajiem – Latvijā un citur. Projekts īstenots ar Eiropas Komisijas Tiesiskuma ģenerāldirektorāta programmas Krimināltiesības atbalstu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!