Pētījums

Alternative Fiscal Rules For The New EU Member States


Gads:
2006
Organizācija:
Transformation, Integration and Globalization Economic Research


Autori

Providus


Jauno Eiropas Savienības dalībvalstu fiskālo režīmu nosaka Stabilitātes un izaugsmes pakts un Māstrihtas līgums. Šāds duāls režīms ir pretrunīgs – Māstrihtas kritēriji gadā, kad valsts pievienojas Eiropas Monetārajai savienībai, ir daudz stingrāki nekā Stabilitātes pakta kritēriji pirms un pēc šī brīža.

Lielākajai daļa jauno ES dalībvalstu ir fiskālās grūtības. Pētījums izvērtē kritiku, kas veltīta Stabilitātes paktam un īpaši attiecībā uz Centrālās un Austrumeiropas valstīm. Tāpat autors izsaka priekšlikumus, kā mainīt ES fiskālos noteikumus.

Alternative Fiscal Rules For The New EU Member States

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!