Raksts

Akači cilvēktiesību purvā


Datums:
23. jūlijs, 2001


Autori

Providus


Diena, 26. 04. 2001.Rubrika: 1. lpp.

Pētījums: Pirms diviem gadiem konstatētās cilvēktiesību problēmas – nepilngadīgie cietumos un lēnā integrācija – ir tikai padziļinājušās

Cilvēktiesību situācija pērn, salīdzinot ar 1999.gadu, nav uzlabojusies, drīzāk pasliktinājusies, turklāt padziļinājušās jau pirms diviem gadiem konstatētās problēmas – lielais nepilngadīgo ieslodzīto skaits, satraucošie apstākļi cietumos, lēnā sabiedrības integrācijas virzība, aktivizējusies nacionālradikāļu darbība un joprojām neatrisinātais jautājums par bērnu adopciju uz ārzemēm. Šādas cilvēktiesību problēmas Latvijā ikgadējā pētījumā Cilvēktiesības Latvijā 2000.gadā konstatējis Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centrs (LCESC). Kā panākumus centrs min Valsts valodas likuma noteikumu pieņemšanu un Satversmes tiesas likuma liberalizēšanu, kas dos iespēju arī indivīdiem iesniegt prasību Satversmes tiesā.

Pilnu “Dienas” raksta tekstu lasiet šeit


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!