Raksts

Aicinām fiksēt priekšvēlēšanu aģitāciju


Datums:
18. jūnijs, 2018


Autori

Providus


Domnīca Providus un Sabiedrība par atklātību - Delna aicina fiksēt priekšvēlēšanu aģitāciju no š.g. jūnija līdz pat 13.Saeimas vēlēšanām.

Saeimas vēlēšanas tuvojas un ir skaidrs, ka politiķi izmantos ne tikai multimediju platformas, lai izplatītu savu politisko vēstījumu. Pastāv liela iespēja, ka tiks izmantotas arī vecās, tradicionālās metodes – dažādu vēlēšanu materiālu izplatīšana vēlētāju pastkastēs.

Tāpēc vēršamies pie jums domnīcas Providus un Sabiedrības par atklātību – Delna vārdā.

Lūdzam jūs saglabāt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, kas nākamajos 4 mēnešos (no 9.jūnija līdz pat vēlēšanu dienai) nonāks
Jūsu pastkastēs. Tie var būt materiāli, kur īpaši slavināti vai nopelti kādi kandidāti, un tādi, kas vienkārši skar kādu politisku aktualitāti.

Svarīgi ir tikai divi kritēriji:
1) šie materiāli tiek izplatīti bez maksas,
2) tiem ir saistība ar politiskiem jautājumiem.

Iepriekšējo vēlēšanu pieredze rāda, ka šādi vēlētājiem bez maksas
izplatīti materiāli kļūst aizvien biežāki, bet par daudziem nav zināms
ne apmaksātājs, ne tas, kā interesēs tie tiek izplatīti. Mums ir bažas, ka uz šīm vēlēšanām šādu nezināmas izcelsmes materiālu, kas ietekmē vēlētāju izvēles, kļūs vairāk, tādēļ vēlamies laikus par tiem uzzināt.

Mēs labprāt laikā pirms vēlēšanām pie Jums atbrauktu un šos materiālus (pa vienam no katra) paņemtu līdzi dziļākai analīzei. Tāpat mēs arī priecātos par Jūsu zvanu vai e-pastu gadījumā, ja Jums šķiet, ka kādi no materiāliem ir īpaši aizdomīgi – proti, vispār nav skaidrs, kas un kā interesēs to izplata.

Labprāt saņemsim jūsu informāciju par cita veida aizdomīgu vai nesaprotamu priekšvēlēšanu aģitāciju.

Jebkādos jautājumos lūdzam sazināties ar projekta koordinatori Sintiju Tarasovu: sintija.tarasova@providus.lv

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!