Raksts

Aicinājums iekļaut papildus darba kārtības jautājumu


Datums:
26. janvāris, 2005


Autori

Providus


[i]Aicinājums iekļaut papildus darba kārtības jautājumu[/i]

2005. gada 21. janvārī
Rīgā Nr. 8/020

Finanšu ministrijas Valsts sekretāres vietniekam
Andžam Ūbelim

Smilšu ielā 1
Rīgā, LV 1919

Lūgums steidzamības kārtā iekļaut papildus darba kārtības jautājumu ERAF vadības komitejas 27. janvāra sēdē

Augsti godātais valsts sekretāres vietnieka kungs,

Sabiedrība par atklātību Delna lūdz steidzamības kārtā papildināt ERAF 27.janvāra vadības komitejas sēdes darba kārtību ar jautājumu par Vienotā programmdokumenta (VPD) 2.5.1. aktivitātes „Atbalsts lietišķajiem pētījumiem valsts zinātniskajās institūcijās” ietvaros sadalāmā finansējuma un projektu atlases procedūru.

Delna ierosina ERAF atklāta konkursa 2.5.1. vadlīniju grozījumus: svītrot III.1. punkta pirmo un otro rindkopu. (Pievienotais failspdf)

Pamatojums: III.1. punktā teikts, ka „pirms konkursa izsludināšanas IZM organizē Ideju konkursu”. Delna uzskata, ka Ideju konkursa rīkošana ir prettiesiska, jo tās juridiskais statuss un vieta atklāta konkursa projektu atlases shēmā nav atrunāta ne 2.5.1. aktivitātes vadlīnijās, ne MK noteikumos nr. 200 „Par ES struktūrfondu vadību”. Pie tam IZM Ideju konkursa nolikums nosaka, ka tikai tie „ideju konkursa iesniedzēji, kuru projektu idejas tiks apstiprinātas par uzvarējušām šajā konkursā, tiks uzaicināti izstrādāt projektu pieteikumu un iesniegt to otrajam Projektu pieteikumu konkursam”. Šajā gadījumā IZM darbojas kā projektu filtrs un no monopola pozīcijām nosaka, kurš drīkst un kurš nedrīkst piedalīties atklātajā(!) projektu konkursā. Ideju konkursu rīkošana ir prettiesiska un pēc būtības izjauc atklāta konkursa jēgu.

Steidzamības pamatojums: Pašlaik IZM ir izsludinājusi Ideju konkursu, uz kuru pieteikšanās termiņš ir 2005. gada 7. februāris. ERAF VK ir jālabo sava kļūda (VPD 2.5.1. aktivitātes vadlīnijas tika apstiprinātas 2004. gada 13. jūlija sēdē) un iespējami ātri jānovērš ES SF vadības sistēmu kropļojošu pasākumu īstenošanu. Tāpat ERAF VK ar savu lēmumu grozīt vadlīnijas anulēs IZM izsludināto Ideju konkursu un savlaicīgi novērsīs projektu iesniedzēju maldināšanu.

Cieņā,

Sabiedrības par atklātību Delna
valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!